És increible que la natura demani a crits ajuda, però més increible és que ningú l'escolti (Capra)

Activitats OceanogrĂ fiques

Les sortides oceanogràfiques permeten aproximar-nos d’una manera molt acurada i rigorosa al treball que es duu a terme en un vaixell oceanogràfic.

Oceanografia s’entén com la ciència que estudia els mars, oceans i les zones que limiten el fons, les terres emergides i l’atmosfera, des de un punt de vista físic, químic, biològic i geològic , suggerint una interconnexió entre sistemes marins, terrestres i atmosfèrics.

Existeixen cinc branques principals de l’oceanografia: física, química, biològica, geològica i meteorològica, de les quals nosaltres en treballarem les tres primeres.

Aquesta activitat té lloc al Port de Mataró, que serà el nostre punt de trobada. Va adreçada als alumnes de 4t d’ESO i de Batxillerat, i té una durada aproximada de 3 hores.

Mostreig

Sortida en barca cap a una zona propera a la costa, per obtenir mesures físiques, químiques i biològiques, a través del mostreig i recollida de dades “in situ”, usant instruments oceanogràfics.

AnĂ lisis

L’anĂ lisi i la interpretaciĂł al laboratori de les dades recollides en el mostreig, per a comprendre-les i obtenir aixĂ­ una aproximaciĂł de l’estat ambiental d’aquella zona.

Port

Visita guiada pel port de Mataró, on veurem les part característiques d’un port esportiu, aprendrem nusos mariners, les parts d’una barca i les típiques paraules de l’argot nàutic.

 

Si vols més informació, contacta amb nosaltres.

 

 

  • Cercador