És increible que la natura demani a crits ajuda, però més increible és que ningú l'escolti (Capra)

El dofĂ­ mular que es trobava dins el Port de Tarragona ja ha marxat

(12/03/2012) El dofí mular (Tursiopstruncatus) que va entrar dins el port de Tarragona el passat 9 de març seguint un vaixell de pesca i que s’hi va estar durant dos dies, va sortir-ne el diumenge a la tarda.

Durant el cap de setmana personal de la Xarxa de Rescat de Fauna Marina del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural i altres institucions implicades han estat realitzant un seguiment estret d’aquest fet. Malgrat que a les costes catalanes no és habitual, no són pocs els casos en què un dofí d’aquestes caracterítiques entra en un port seguint alguna embarcació i s’hi està de forma temporal.

L’animal es troba en bon estat de salut i l’únic problema que podía haver-hi era un risc d’accident amb algún dels vaixells que operen en aquestport; però coincidint amb el cap de setmana i que ahir al cap vespre varen sortir els vaixells que surten de nit, el dofí els va seguir i va sortir.

El dilluns al matí, personal dels Agents Rurals s’han desplaçat de nou fins la zona per confirmar que ja no hi era i han rastrejat el litoral, per detectar si encara es trobava per la zona, però no l’han tornat a veure.

Cal recordar que totes les espècies de cetacis están protegides a l’Estat espanyol i en concret, el dofí mular es trova amenaçat en la categoria de Vulnerable i per tant, s’ha de vetllar per la sevaprotecció.

  • Cercador